Megint beavatkozhatott a Bank of Japan

Japán intervenciót hajtott végre a devizapiacon pénteken, hogy gyengítse a jent - közölték devizapiaci kereskedők. A szigetország központi bankja és pénzügyminisztériuma kora reggelig nem közölt semmit.
NAPI, MTI-Eco, 2010. szeptember 24. péntek, 08:23
Fotó:

Pénteken reggel a dollár 85,40 jenre erősödött a hajnali 84,50 jen körüli szintről.

A jen hajnali gyengülésében szerepet játszottak azok a találgatások, hogy lemondásra készül a japán jegybank vezetője - mondták szakértők.


Japán több mint hat év után először avatkozott be a devizapiacon szeptember 15-én, dollárt kezdett vásárolni jenért, miután a dollár 15 éves mélypontra, 82,87 jenre gyengült.

Az erős jen különösen a japán gazdaság hajtóerejét, az exportot sújtja.


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK