A BUX 1,8 százalékos mínuszban 19362 ponton áll a kereskedés félidejében, a forgalom erősnek mondható, 14 milliárd forint értékben kötöttek üzletet a részvénypiacon, ennek döntő többségét az OTP-re.

A bankpapír 4520 forinton kezdett, majd 4770-ig rallyzott a kereskedés első fél órájában. Azóta csendesen lefelé csorog, hűen követve a német DAX alakulását. Fél egykor 4620 forinton állt, ami 1,6 százalékos gyengülés.

A Mol árfolyama viszonylag stabil volt 18200 forint körül ingadozott délig, de azóta az olajpapír is lejjebb ereszkedett, és 2,2 százalékos mínuszban 17900 forinton áll.

Ismét a Richter az egyik legnagyobb vesztes, 1,9 százalékkal 35400-ra esett vissza a papír. A Magyar Telekom 517 forintra gyengült, ami 1,7 százalékkal alacsonyabb pénteki árfolyamánál.

A kisebb papírok piacán számos áldozatot szedett a befektetői hangulat hirtelen elromlása, itt nem számítanak ritkaságnak az 5 százalékos, vagy a fölötti zuhanások. Ebbe a táborba tartozik a Pannergy, Rába, a CIG, a Graphisoft Park és az Orco. Az E-Star 4 százalékot esik, hasonlóan az FHB-hoz, az Állami Nyomdához, és az EstMédiához.

Csak öt részvény van pluszban, köztük az Egis és a Csepel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!