Kedd délután 295,27 forintot kellett fizetni egy euróért, ez szinte hajszálra megegyezett az előző napi szinttel. A dollárral szemben 217,08-nál állt a magyar fizetőeszköz, míg a svájci frank 240,36 forintot ért. A nemzetközi piacokon közben újult erővel gyengült a dollár, a nap második felében megint az 1,36-ot közelítette az euróval szemben. A régiós devizák közül a lengyel zloty és a cseh korona kismértékben erősödött, a román lej viszont veszített értékéből.

A forint piacán nem keverte fel az állóvizet az IMF kedden publikált jelentése, mely szerint a Valutaalap javította ugyan növekedési előrejelzését Magyarország esetében, de továbbra is pesszimistább a kormánynál. A befektetők vélhetően a devizahiteles-mentéssel kapcsolatos hírekre várnak, melyek a devizapiacon is elindíthatnak majd némi mozgást.

A magyar kötvények másodpiacán tovább csökkentek a hozamok, de a legnagyobb lemorzsolódás is csak hét bázispontos volt. Így a referenciaértékek 3,4 százalék és 6,32 százalék között szóródtak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!