Megint borús napja volt Amerikának

Sorozatban harmadik napja esnek, s hétfőn ismét csökkenéssel zártak a New York-i tőzsde irányadó mutatói.
MTI-Eco, 2016. június 13. hétfő, 22:56
Fotó: Reuters

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 132,17 ponttal, 0,74 százalékkal, 17 733,17 pontra esett.

Az S&P 500-as mutató 16,94 ponttal, 0,81 százalékkal gyengült, és 2079,13 ponton fejezte be a napot.

A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 46,11 ponttal, 0,94 százalékkal csökkent, és 4848,44 ponton zárt.

Elemzők szerint különösen három tényező miatt kerültek lejtmenetre a tőzsdemutatók. Egyrészt az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed szerdán záródó kétnapos ülésének kamatdöntésével, másrészt pedig a tíz nap múlva esedékes brit EU-tagságról szóló népszavazás eredményével kapcsolatos bizonytalanság befolyásolja a befektetőket. A harmadik gyengítő tényező pedig egy vállalati bejelentés: a Microsoft azt közölte, hogy 26,2 milliárd dollárért megveszi a LinkedIn üzleti közösségi hálózatot.

A Microsoft árfolyama 4,7 százalékos gyengüléssel négyhavi mélypontra esett, miközben a LinkedIn részvény ára 46,8 százalékkal erősödött.

Elemzők szerint már most kitapintható a brit népszavazással kapcsolatos feszültség a piacokon, és ahogy közeledünk jövő hét szerdához, a devizaárfolyamok egyre szélsőségesebben kilenghetnek, és a részvényárak is jelentősen elmozdulhatnak.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK