Az OTP mérlegfőösszege a gyorsjelentés szerint mostanra elérte a 2 185 milliárd forintot, csoport szinten pedig a 2 488 milliárd forintot. A bank egyébként 18 céget teljes egészben 19 pedig csak részben számít be a konszolidácíós körbe, és idén első alkalommal szerepel leányvállalatként a közelmúltban megvásárolt Investicna a Rozvojova Banka, valamint a májusban megvásárolt BÁV-részesedés. Az OTP továbbra is dinamikusan növekszik, az összes bevétel 75,9 milliárd forint volt. A nettó kamatbevételek meghaladták a 49 milliárd forintot, a bank kamatrése azonban a korábbi 5 százalék kismértékben 4,6 százalékra csökkent. A források költsége pedig 4,53 százalékot tett ki. A bank által kihelyezett üzleti hitelek állománya közel megduplázodott, 915 milliárd forintot tett ki, de hasonló mértékben emelkedett mind a vállalkozói hitelek, mind a lakossági kihelyezésekék értéke. A bank továbbra is a legnagyobb a hazai piacon, a lakossági forintbetétek 39,3 százalékát, a devizabetétek 35,8 százalékát itt tartották a tulajdonosok. A teljes lakossági megtakarításnak pedig 26,2 százalékát kezelte a fél év végén az OTP-csoport.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!