Megint éhesek voltak a kincstárjegy-vevők

Jelentős, közel négyszeres lefedettség és emelkedő hozam mellett keltek el a háromhónapos diszkontkincstárjegyek.
NAPI Online, 2008. március 25. kedd, 12:36
Fotó:

A mai aukción is 40 milliárd forintnyi háromhónapos diszkontkincstárjegyet hirdetett meg az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK), amire az elsődleges forgalmazók 145,3 milliárdos ajánlattömeggel válaszoltak, de az ÁKK nem emelte a tétet. Az elfogadott hozamok 8,47-8,52 százalék között szóródtak, a 8,49 százalékos átlag az egy héttel korábbit 14 bázisponttal múlja alul, a pénteki másodpiaci benchmarkot viszont 19 bázisponttal meghaladja.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK