Ha valaki hisz a dollár további erősödésében és az euró vesszőfutásában, akkor az elmúlt hetek sávozása után technikai beszálló közelében érezheti magát. Az 1,5 feletti szintekről januárban olyan gyorsan szaladt az euró/dollár keresztárfolyam 1,35 közelébe, hogy ember legyen a talpán aki szűk stoppal ideális beszállószintet találhatott, pláne akkor ha nem szeret egy trendcsatorna tetején venni és az alján eladni.

Az elmúlt hetek sávozásával azonban a keresztárfolyam elérte a dollár erősödését jelző trendvonalat, így ha valaki hisz abban, hogy a trend még életben van, talán kis kockázattal most kereshet beszállót a zöldhasú hegymenetébe. Persze szűk stoppal, mivel a keresztárfolyam oldalazása gyanúsan átcsaphat egy bázisépítésbe is, s a trendből való kioldalazás így akár az euró erősödését is magával hozhatja. A mostani, vagy ennél kissé gyengébb szintek a dollárárfolyamban mindenesetre beszállási pontnak tűnhetnek.



A forint az euró ellenében a régóta életben lévő sáv aljára keveredett, itt is találhat beszállási pontokat, aki mindenképpen a magyar deviza ellen szeretne játszani az amúgy jelenleg viharmentes pénzpiaci hangulatban (megjegyezzük, ez rendkívül hazafiatlan dolog lenne).



A forint/dollár keresztárfolyam is erős támasz szinten libikókázik, s lassan a dollár erősödö trendvonalához érkezik. Így aki a forint dollárral szembeni gyengülésétől tart, most talán jó helyen tudja megtenni tétjeit.



A dollár egyébként a forinttal és az euróval szemben is bika képet mutat, az 50 és a 200 napos mozgóátlagok az amerikai deviza emelkedő trendjét erősitik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!