Megint eshet az OTP

Két nap fellélegzés után ismét eshetnek a részvényárak, ezúttal a dél-koreai kamatdöntés okozott riadalmat.
NAPI, 2010. november 16. kedd, 08:55
Fotó:

Akkor esik a piac, amikor már senki nem várja, a klasszikus korrekciós időszakban, szeptember - októberben volt a rally, most pedig, amikor szezonálisan nyugodt emelkedés jellemző megjött a bizonytalanság és a korrekció - vélekedett Nyári Zsolt a KBC üzletkötője. 
Tegnap Amerika elgyengült a végére, amire rátett az ázsiai piacok visszaesése a dél-koreai kamatemelést követően.
A BÉT-en célba vehetjük a múlt heti mélypontokat. Az OTP-nél az 5100-as szint visszatesztelése benne van a pakliban. Persze nem ma, de az irány arra mutat, már a nyitásban alacsonyan kezdhet a bankpapír - tette hozzá.
A lefelé körben főleg az OTP lehet érintett az üzletkötő szerint, a többi vezető részvény csak lemaradva követheti.
A forint piacán nem vár jelentős gyengülést az üzletkötő, a hazai deviza legfeljebb a 277,5 - 278 szintig gyengülhet, ez már jó vételi szint lehet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK