Megint Európa rontotta a hangulatot Amerikában

Jelentősebb gyengüléssel zártak a főbb tengerentúli részvénypiacok hétfőn.
NAPI, 2012. június 25. hétfő, 23:06
Fotó: Napi.hu

A Dow IA több mint 1 százalékkal, 138 ponttal 12 503 pontig hanyatlott; az S&P 500 mutató 1,6, a Nasdaq pedig 2 százalékot veszített pénteki zárószintjéből.

A szektorok között a tech-, a pénzügyi és az energiacégek árfolyama veszítette a legtöbbet. A nyersolaj árfolyama - ha kis mértékben is, de tovább csökkent 79,20 dollárig; az arany irányadó jegyzése viszont másfél százalékkal 1588 dollárig emelkedett.

A hangulatot alapvetően az európai válságról szóló hírek határozták meg, ezúttal egyértelműen a pesszimizmus volt az úr; a befektetők nemigen bíznak abban, hogy a héten tartandó EU-csúcs konkrét eredményeket hozna. Ráadásul hétfőn a formális spanyol megkeresést követően immár Ciprus is segítséget kért bankrendszere támogatásához. A délután publikált, kedvező amerikai újlakáspiaci adatok sem tudtak sokat javítani az összképen.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK