Bár a Dow Jones hírügynökség tegnap este azt prognosztizálta, hogy a csekély keddi visszaesés után a forint szerdán ismét erősödhet, az amerikai választások miatti kisebb politikai bizonytalanság és az ennek tudható profitrealizálási hullám következtében a régiós devizákkal együtt gyengült szerdán a hazai fizetőeszköz. Hont András, a Hamilton üzletkötője ennek kapcsán közölte: nem számít arra, hogy ez a hatás hosszútávon is fennmarad. Az euró a reggeli szintekhez képest napon belül két forinttal drágult, a tetőpont 262,70 közelében volt, délután háromnegyed négy tájban ennél 30-40 fillérrel lejjebb folyt a kereskedés - tájékoztatott a trader. A szakember hozzátette: a dollár kurzusa 205,80 forintra emelkedett, amiben közrejátszott, hogy az amerikai deviza kismértékben erősödött az euróhoz viszonyítva.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!