Megint kritikus szintet tört át a svájci frank

A nemzetközi jó hangulatot a forint és a zloty tudja kihasználni a régióban, cseh korona szinte betonba van öntve.
NAPI, 2010. november 22. hétfő, 10:03
Fotó:

Valamivel pénteki záróértéke alatt, 274 forint körül indult a magyar deviza kereskedése az euróhoz képest, sőt meg is érintette az árfolyam a 273-as értéket is, ami optimista piaci hangulatot tükröz. Még ez a hét is az ír történések alakulásának a függvényében lehet borús vagy éppen derűs - vélik a Commrezbnak elemzői. Egyelőre minden űgy tűnik, hogy célegyenesben van, lesz tehát görög után ír csomag is, már csak az összeg nagyságát és a feltételeket várja a piac.
Belföldi statisztika csak a hét vége felé várható, a hétfőn kezdődő parlamenti vita a 2011-es költségvetésről nem valőszínű, hogy számottevően kihatással lenne a forintra a Commerzbak kereskedői szerint.

Mindezek hatására két hét után újra 200 alá került a svájci frank forint árfolyama, de ahhoz, hogy a november eleji 196-os szinteket is elérje a kurzus, még tovább kell fokozódnia a kockázatvállalási hajlandóságnak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK