Már a kereskedés kezdetén is mínuszban nyitott a bankrészvény árfolyama, azonban arra a hírre, hogy Braun Péter, a bank igazgatóságának a tagja 200 000 darab részvényt adott el pénteken hirtelen zuhant egy nagyot a részvények értéke. Bár napközben 5 százalékot is csökkent péntekhez képest az árfolyam, végül 4,1 százalékos mínuszban 4350 forinton zárt a bankrészvény. A jövő szempontjából azonban nem túl sok jót jelent, hogy úgy látszik 4650 forinton még pénteken újabb tetőt alakított ki az árfolyam, így komolyabb támasz csak 4000 forint környékén van a részvényben. Így e szinten elég kockázatos vételi pozíciót felvenni, hiszen nagyon nagy elmozdulások is jöhetnek a nélkül, hogy fontos szintek sérülnének.

Nem néz ki jól a Magyar Telekom sem. A távközlési részvény esetében szintén ajánlott az óvatosság, miután a 309 forintos záró ár történelmi mélypontot jelent a részvény esetében. Technikai alapon pedig jóval 300 forint alatti értékek is elképzelhetőek, ráadásul fundamentálisan sem látni egyelőre semmilyen pozitívumot a részvénynél, amely gyakorlatilag nem tudd fordulatot mutatni. Hétfőn is 1,9 százalékot esett a részvény úgy, hogy különösebb hír nem volt, és a nemzetközi hangulat sem rossz.

Az elmúlt napok után még nem találta meg az alját a Richter sem. A gyógyszergyártó ugyanis 0,7 százalékkal 3495 forintra csúszott vissza hétfőn, ami már jelentős esésnek tekinthető, ha azt is figyelembe vesszük, hogy néhány napja még 3700 forint közelében kereskedtek a részvénnyel. Az Egis is esett 1 százalékot, a héten jelentő társaság 20 500 forinton zárta a napot.

A Mol volt a nagyok közül az egyedüli részvény, amely ha picit is, de emelkedett. A 16 395 forintos záró ár 0,1 százalékos többletet jelentett. A BUX így összességében 1,7 százalékkal 18 162 pontra csökkent.

 

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!