Megint nem kellettek a kincstárjegyek

A csütörtöki aukción a tervezett mennyiségnél 10 milliárd forinttal kevesebb kincstárjegyet sikerült értékesíteni az ÁKK-nak.
NAPI, 2010. június 24. csütörtök, 15:03
Fotó:

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) csütörtöki aukcióján 50 milliárd forint értékben tervezett 12 havi diszkontkincstárjegyet értékesíteni. A meghirdetett mennyiségre 57,5 milliárd forintnyi ajánlat érkezett az elsődleges forgalmazóktól, ám az ÁKK csak 40 milliárd forint értékben bocsátott ki papírokat.

Rövid időn belül a csütörtöki volt a második djk-aukció, amelyen a tervezettnél kisebb mennyiségű állampapírt sikerült értékesítenie az ÁKK-nak. A korábbi, június 10-iki aukción a tervezett mennyiségnél 15 milliárd forinttal kevesebb 12 havi kincstárjegyet dobtak csak piacra.

A kincstárjegyeket 5,41 százalékos átlaghozam mellett értékesítették; a június 10-iki aukción elért átlaghozam 5,35 százalék volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK