A kincstárjegyek benchmark hozamai csak mérsékelten, 2-5 bázisponttal, az államkötvényeké azonban 28-43 bázisponttal megugrott a csütörtöki másodpiaci kereskedés során - derült ki az Államadósság Kezelő Központ jelentéséből.

A referenciahozamok az MNB szerdai, magasabb inflációt és lassabb növekedést jósló előrejelzése után egy nappal már erősödő kamatemelési várakozásokat tükröznek - éven belül 5,37-5,55 százalék között szóródtak.

Az éven túli hozamok nagyarányú emelkedése csütörtökön együtt járt az az államkötvény-aukció mérsékelt sikerével. A bechmark ráták 7,06-7,22 százalékra emelkedtek az előző napi 6,64-6,92 százalékról.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!