A Dow Jones a kereskedés első félórájának a végén 8780 ponton állt, ami 0,6 százalékos mínuszt jelentett. Az index nyitásban ennél lejjebb mintegy 1,5 százalékos mínuszban is volt. Az S&P 500 ennél is nagyobb 1,2 százalékos veszteséget szenvedett el, ami 900 pontos értéket jelentett. A legtöbbet mégis a Nasdag zuhant, a 1,7 százalékkal 1569 pontra csúszott vissza.Két órával a nyitás után azonban sokat romlott a helyzet, a Dow Jones 2,8 százalékos, a Nasdaq 3,9 százalékos, míg az S&P 500 3,4 százalékos mínuszt szedett össze. A hangulat romlását jól mutatja, hogy a Citigroup a nap elején még emelkedni tudott 10,11 dollárra, arra a hírre, hogy 10 százalékos létszámleépítést hajtanak végre. Két órával később azonban már 4 százalékos mínuszban 9 dollár környékén forogott. A negyedik negyedévre rossz kilátásokat közlő Nokia még rosszabbul járt, a papír árfolyama 12 százalékkal 12,47 dollárra esett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!