Megint pofozzák a forintot - 223 a svájci frank!

Átmenetinek bizonyult a forint kora délutáni korrekciója - a dollár visszaerősödésével párhuzamosan megint esésbe váltott a hazai deviza.
NAPI, 2010. augusztus 31. kedd, 17:33
Fotó:

Délután fél hat tájban a Bloomberg adatai szerint már 223 forinton jegyezték a svájci frank egységét, azaz napon belül ismét új csúcsot állított be az árfolyam.

Mindez azután következett be, hogy délután erősödni kezdett a forint. További részleteket erről itt olvashat.

Ennek oka nagyobbrészt az, hogy az euró/frank keresztárfolyam a szintén ma abszolvált történelmi mélypont közelébe, 1,2890-re süllyedt, kisebb részben pedig az, hogy a forint az euróhoz viszonyítva is gyengült, a dollár erősödését követve.

A forint a régiós devizákhoz képest rosszul teljesít, hiszen a zloty nem kezdett gyengülni délután, a cseh korona pedig csak kismértékben veszített értékéből.

Fél hat tájban az euró dollárjegyzése 1,2710 környékén járt, az euró forintkurzusa 287,50 közelében forgott, míg a dollár 226 felett legyezett.

A befektetők nem csak frankba, hanem jenbe is igyekeznek menekíteni pénzüket, így a japán deviza is nagyot rallyzott ma a dollárral szemben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK