A nagyok között legjobban a forgalom közel háromnegyedét adó Mol szerepelt, ami vélhetően annak volt köszönhető, hogy a cég egy újabb, 10,9 százalékos részvénypakett kölcsönadásáról egyezett meg, ezúttal az állami hátterű MFB Investtel. (A kormányszóvivő később olyan értelemben nyilatkozott, hogy e tranzakció mögött nem állt a kormány "Mol-védelmi" szándéka.) Az árfolyam napközben 29 000 forinton tetőzött, de a 28 600-as zárószint is 2,8 százalékkal meghaladta az egy nappal korábbit. A jó ideig 10 700 közelében forgó OTP előnye szintén csökkent zárásra, a bankpapír 0,4 százalékkal 10 642 forintra kúszott fel. A Richter által az amerikai Barr Pharmaceuticals-szel kötött gyártási megállapodás eredmény-hatásai egyelőre nem ismertek, de az ügyletet pozitívan értékelte a piac, gyógyszerpapírok így 1,6 százalékkal 37 400 forintra drágultak. A Magyar Telekom részvényei délután vettek határozott irányt, lefelé, a kurzus 1,5 százalékkal 975 forintra esett. Az Egis szektortársával tartva 1,8 százalékkal 23 100 forintra emelkedett, míg a Rába kiemelkedő, közel kétmilliárdos forgalom mellett 0,5 százalékkal 2230 forintra süllyedt. A nap nyertese az 1,6 milliárdos forgalmat felmutató Synergon lett, jegyzése 7,4 százalékkal 1719 forintra ugrott, miután a cég közölte, hogy több mint egymilliárd forintos megbízást kapott a Magyar Fejlesztési Banktól. Az econet.hu eközben 2,2, a Genesis 1,6, az FHB pedig 1,1 százalékkal került lejjebb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!