Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Amíg csütörtök délután 282 eurójegyzés fölé is benézett a forint, addig péntek reggelre 280,4-ig leküzdötte magát. A folyamat a délelőtt folytatódott ez a trend, így egy óra előtt után pár perccel már kevesebb mint 279 forintot kellett fizetni egy euróért.

Bár a tegnapi ECB-döntésre negatívan reagált a piac, mostanra megnyugodtak a kedélyek és elkezdtek reménykedni, hogy mégis sikerülhet az ESM-ből, vagy a EFSF-ből a kötvényvásárlás - mondta a Napi Gazdaságnak Földi Balázs, a Commerzbank treasury üzletágának vezetője. A piac szerint tehát van fény az alagút végén, így erősödik az euró és a z³oty is. Földi szerint most alapvetően pozitív a hangulat uralkodik a kereskedőknél, amiben szerepe lehet annak is, hogy mindenki a délutáni amerikai munkanélküliségi adatokat várja, amelyek itteni idő szerint fél háromkor érkeznek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!