Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A 4iG Nyrt. arról értesítette a befektetőit, hogy megnyerte a IKK Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt. által Digitális tananyagok fejlesztése, pilot rendszerű bevezetése és tesztelése, valamint kapcsolódó szolgáltatások nyújtása címmel kiírt közbeszerzési eljárást. Az állami tulajdonú, az innovációs minisztérium felügyelet alatt működő, a szakképzés átalakításában részt vevő IKK európai uniós pénz költ.

A beszerzést a GINOP-6.2.4-VEKOP-16-2017-00001 azonosítási szám alatt futó, uniós programból finanszírozzák. A feladat:

  • digitális tananyagok, taneszközök pilot rendszerű bevezetése és tesztelése;
  • taneszközfejlesztés;
  • digitális tananyagok, taneszközök beválásvizsgálata;
  • digitális tananyagok készítése a tanárok projektben kidolgozott digitális tananyagok, taneszközök alkalmazására való felkészítése céljából;
  • a projektben kidolgozott digitális tananyagok, taneszközök alkalmazására való tanári felkészítések megvalósítása.

Az eljárás összértéke 4 milliárd 239 millió forint plusz áfa - olvasható a BÉT honlapján közzétett tájékoztatásban.

A 4iG tulajdonosai*
Név Tulajdoni hányad (%) Részvény (db)
KZF Vagyonkezelő Kft.56,6053 203 500
Manhattan Magántőkealap5,194 880 000
Saját részvény3,233 038 544
*közkézhányad:34,98 százalék. Forrás: BÉT

Egy nappal korábban arról adott ki közleményt a 4iG, hogy nyert a - Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda által felügyelt - Digitális Kormányzati Ügynökség Zrt. közbeszerzésén is. A "Megjelenítő eszközök beszerzése és kapcsolódó szolgáltatások teljesítése" tárgyú közbeszerzés eredményeképpen két keretmegállapodást kötnek, amelyek részese a 4iG. Az egyik részben négy, a másik részben öt ajánlattevői konzorciumot hirdettek ki győztesnek, akik majd a költségvetési intézmények konkrét megrendelésére újabb árajánlatot téve kaphatnak megbízást. A keretmegállapodás maximális mennyisége az 1. rész tekintetében projektorok és kiegészítők: maximum 34 750 darabos mennyiség, a 2. rész tekintetében interaktív táblák: maximum 3700 darabos mennyiség - olvasható a közleményben.

A 4iG július 1-jén tette közzé a BÉT honlapján, hogy az addig 40 százalékos befolyással rendelkező Jászai Gellért (a KZF és a Manhattan Magántőkealap által) tőzsdén kívüli ügyletekkel többségi befolyást szerez a társaságban. Jászai KZF Kft.-je a Mészáros Lőrinchez köthető Opus Global és Konzum Magántőkealap részvényeit szerezte meg.

A 4iG az idei első negyedévben 8,6 milliárd forint IFRS szerint konszolidált nettó árbevételt ért el, ami 78 százalékkal magasabb, mint az előző év hasonló időszakában elért 4,85 milliárd forintos bevétel. Az EBITDA eredmény 578 millió forint, az adózott eredmény 311 millió forint lett - tette közzé májusban a cég. Az informatikai társaság szerződésállományának értéke 2020. május 20-án már meghaladta a 23 milliárd forintot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!