Megint ugrott az olaj

Az energiahordozó jegyzése 127 dollár fölé ment a New York-i árutőzsdén.
NAPI Online, 2008. május 19. hétfő, 12:48
Fotó:

A texasi nyersolaj jegyzése 127 dollár fölé emelkedett New Yorkban az ellátási zavarokra és a dollár gyengeségére építő spekulációk miatt a hétvégén, újabb, 127,82 dolláros hordónkénti csúcsot döntve azt követően, hogy a dollár egyhavi mélypontra süllyedt. Ezzel párhuzamosan a Goldman Sachs megemelte az energiahordozó árára vonatkozó előrejelzését.

Az áremelkedést az sem tudta jelentős mértékben visszafogni, hogy Szaúd-Arábia vasárnap bejelentette: mintegy 300 ezer hordóval megnöveli napi kapacitását; a júniusi határidejű kötések 126,38 dolláron álltak a tengerentúli árutőzsde elektronikus kereskedése során hétfőn.

A brent keverék ára is megugrott közel 2 százalékkal 124,99 dollárra a londoni elektronikus kereskedésen, újabb rekordot állítva az északi-tengeri energiahordozó kereskedésének történetében.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK