A New York-i tőzsde irányadó indexeinek nyitást követő, egy százalékot meghaladó emelkedése után a lendület látszólag elfogyott, ám a nap végére az S&P 500 és a DJIA is havi legmagasabb értékén zárt. A Nasdaq 1,9 százalékos hétfői emelkedésével negyedik napja pozitív mérleggel zár, ezzel július óta a legjobb szériáját futja.

Az olaj árfolyama 1 százalékkal 77 dollár fölé emelkedett, ám az olajszektor papírjai között nem volt egyértelmű az optimizmus; a Deutsche Banknál ugyanis tartásra értékelték le az Exxon Mobil részvényeit, amelynek árfolyama 0,4 százalékkal csökkent. A McDonald's is fékezte a Dow Jones előnyét - a gyorsétterem-hálózat részvényei 0,7 százalékkal értékelődtek le.

A blue chipek közül a legnagyobb mértékben, közel 12 százalékkal az Alcoa drágult, miután Kínában augusztusban a várnál is dinamikusabban búvült az ipar és a kiskereskedelem kapacitása. A Microsoft részvényeinek jegyzése 5 százalékkal emelkedtek, abban a reményben, hogy a Bloomberg által közölt értesülés, miszerint a menedzsment részvény-visszavásárlásra és osztalék-fizetésre készül megalapozott.

A bankpapírok - köztük a JPMorgan Chase és a Bank of America részvényei is - kiemelkedő figyelemben részesültek hétfőn. A nemzetközi pénzügyi felügyelet hétvégi bázeli ülésén a jegybankárok a német nyomásának engedve az eredetileg vázolt 5 évről nyolc évre emelték a bankok jelentős mértékű tőkeemelésére adott türelmi időt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!