A Napi Gazdaság pénteki értesülései szerint jövő januártól csökkenhet az internet-előfizetés áfája, a lap információi szerint a jelenlegi 27 százalékról 18 százalékra mérséklik a kulcsot.

Eszerint az ágazati különadó egyik alappillére, a közműadó is csökkenhet 2017-től, de ennek feltétele lehet a szupergyors internethálózat kiépítése, ugyanis a közműadóból befolyt összeg azt mutatja, hogy a távközlési ipar szereplői - mivel ugyanannyi összeget fizetnek be - nem fejlesztettek sokat az adó bevezetése óta. Az állam a fejlesztést 150 milliárd forinttal támogatná.

A távközlési ágazat különadóját is folyamatosan kivezethetik, hasonlóan a bankadóval kapcsolatos változtatásokhoz. A szakma szereplői most arra várnak, milyen időintervallumot határoz meg a kormányzat - írta a lap.

A Magyar Telekom 2014-ben 7,7 milliárd forintnyi közműadót fizetett - írják a hírre adott kommentárjukban az Equilor Zrt. elemzői. Korábbi számításaink szerint az adók kivezetéséből 220 forint/ részvény körüli értéknövekmény adódna.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!