Mégis tőzsdére megy az INA - mit csinál a Mol?

A horvát kormány a tőzsdén, nyilvános részvényeladással kívánja áruba bocsátani az INA 15 százalékát - nyilatkozta Ivo Sanader, miniszterelnök a Vjesnik című lapnak, az értékesítés tanácsadói pályázatát hamarosan kiírják. 2003-ban a Mol vásárolta meg az INA 25 százalék plusz egy szavazatnyi tulajdonát és azóta jelezte, hogy kész ennek növelésére.
NAPI Online, 2005. május 25. szerda, 11:44
Fotó:

Korábban a kormány közvetlenül, egyetlen befektetőnek kívánta eladni a csomagot - emlékeztetett az ebroker. Az INA vezérigazgatója, Tomislav Dragicevic áprilisban a Reutersnak adott interjújában az INA-részvények tőzsdei értékesítése helyett az egy befektetőnek való eladást tartotta reálisabbnak, figyelembe véve, hogy a horvát kormány azzal gyorsabban költségvetési bevételhez juthat.
A vállalatát mintegy 2,5 milliárd dollárra értékelő vezérigazgató (aki a cége idei nyereségét nagyjából változatlan szintre, 175,3 millió dollárra becsüli) a 15 százalékos csomag tőzsdei értékesítéséről korábban annyit mondott: félő, már nincs rá elég idő, hiszen ez stratégiát, jogi és egyéb tanácsadókat, tájékoztatatót és road show-t igényelne.
A Mol-részvény emelkedését a hír nem zavarta meg, a papír 0,71 százalékos pluszban van.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK