Dennis Lockhart, a Fed atlantai körzeti részlegének elnöke kedden azt mondta: a makrogazdasági adatok még mindig vegyesek, ezért a Fed legközelebbi, szeptemberi kamatdöntő ülésén még nem lesz szó a mennyiségi enyhítési program lassításának időpontjáról, végleges leállításáról pedig végképp nem.

Éppen egy hete Dennis Lockhart még azt mondta, hogy a Fed legkorábban szeptemberben lassíthatja a mennyiségi enyhítési programot. Egy nappal korábban pedig Richard Fisher, a Fed dallasi körzeti elnöke (képünkön), ugyancsak a Fed kamatalakító Nyíltpiaci Bizottságának (FOMC) tagja hozta rá a "hideglelést" a piacra, jelezve, hogy a maga részéről már most leállítaná a programot.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!