A token kedden, az ázsiai tőzsdei kereskedés időszakában közel 4,5 százalékot veszített értékéből, szingapúri idő szerint 13:10 órakor már csak 49 100 dolláros árfolyamon mozgott. A második legnagyobb coin, az ether és a Bloomberg Galaxy Crypto Index is a mínuszban volt.

A befektetők az utóbbi időben kivonták a tőkéjüket a globális piacok legspekulatívabb termékeiből, mivel aggódtak, hogy a központi bankok szigorításai, kamatemelései miatt csökken majd a kereslet a kockázatosabb eszközök iránt. Az, hogy a bitcoin és a szélesebb kripto-univerzum mennyire van kitéve ennek a kockázatnak, heves viták tárgyát képezi - véli a Bloomberg. A volatilitás részben emiatt egyre erősebb a kriptoknál az elmúlt időszakban.

"A bitcoin esetében összességében jelenleg semmi aggasztó nincs" - mondta Vijay Ayyar, a szingapúri Luno kriptotőzsde vállalati fejlesztési és nemzetközi alelnöke. Hozzátette, hogy a virtuális érme diszpozíciója még mindig bikapiacra utalhat, ha marad a 48 000-49 000 dolláros szint környékén.

A technikai elemzések azt sugallják, hogy a novemberi, majdnem 69 000 dolláros történelmi csúcsról való visszalépést követően a bitcoin számára valamiféle fordulópont következett be, ami mintegy 70 százalékos kurzusra húzta le az éves emelkedést.

A Bollinger-sávok - a volatilitás vizsgálatának népszerű módja - segítségével készült tanulmány szerint például a virtuális érme a múlt héten megérintette a felső sávot, de nem tudott felette zárni. Egyesek szerint ez azt sugallja, hogy a token rövid távon nehezen tud majd árfolyamnyereséget elérni.

A kisebb tokenek, mint a Solana, a Cardano, a Polkadot és a meme token Dogecoin is vesztett értékéből kedd reggelig a CoinGecko adatai szerint.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!