Megjelentek a külföldi vevők a devizapiacon

Átmenetinek bizonyult a keddi forintgyengülés a bankközi devizapiacon, ma ismét a 12 és fél százalékos szint közelében zárt a hazai fizetőeszköz árfolyama. A kétnapos londoni szünet után nehezen indult a kereskedés, de a külföldi befektetők forintvásárlásai nyomán a jegyzés 27 bázisponttal erősebb helyzetben, 12,44 százalékon fejezte be a kereskedést.
NAPI, 2002. június 5. szerda, 17:59

Egyelőre tehát a hét elején közzétett, nem túl kedvező fizetésimérleg- és államháztartási adatok nem hatottak negatívan az árfolyamra. Az eurót a bankok a nap végén 241,70-241,80 forinton jegyezték. A dollár pedig a - nemzetközi piacok nyomán, a japán jegybank intervenciójának köszönhetően - itthon is erősödött, 258,05-258,25 forinton váltották. A bankközi forintpiacon az overnight- és a tomnext kamatok évi 8,5-8,75 százalék között voltak, ami minimális csökkenést jelent az előző naphoz képest.
NAPI

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK