Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Reuters értesülései szerint az uniós versenyhatóság jóváhagyta a több, mint 100 milliárd dolláros felvásárlási ügyletet a söriparban. Az AB Inbev azzal a feltétellel szerezheti meg a SABMillert, hogy annak szinte az összes európai söripari érdekeltségét értékesíti.

A hírügynökség értesülései szerint az AB Inbev már döntött a SABMillerhez tartozó Peroni, Grolsch és Meantime sörmárkák eladásáról a japán Asahi Group Holdings részére, s a kelet-európai érdekeltségeket is értékesítené.

A felvásárlással létrejövő vállalat a világ söreladásainak harmadáért lenne felelős, s közel kétszer annyi sört forgalmazna, mint a második helyezett Heineken-csoport.

Az Európai Bizottság közlése szerint az Unióban éves szinten mintegy 125 milliárd euró értékben adnak el sört. Szerintük pont ezért rendkívül fontos, hogy a felvásárlás ne csökkentse a sörpiacon a versenyt. A felvásárlásra még az amerikai és a kínai versenyhatóságoknak is rá kell bólintaniuk,  az ausztrál és a dél-afrikai hatóságok már korábban jóváhagyták a tranzakciót.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!