Aggodalomra okot adó hír vagy makroadat egyelőre nem látott napvilágot, a tőzsdéken valószínűleg az elmúlt időszak jelentős emelkedését követő profitrealizálást láthatunk. A szektorok többsége lejtőre került, az autóiparra viszont kiemelten nagy nyomás nehezedik, ugyanis a Kínai Autóipari Szövetség szerint az iparág idei bővülése alulmúlhatja a korábbi előrejelzéseket.Negatív elmozdulást láthatunk a vezető európai részvényindexek többsége esetén, a mínuszok értéke néhány esetben az 1 százalékot is meghaladja.

Egyelőre nem látott napvilágot olyan hír, vagy makroadat, mely különösebb aggodalomra adhatna okot, jelenleg profitrealizálás zajlik az elmúlt napok jelentős emelkedése után.

A szektorok többsége is lefelé vette az irányt, leggyengébben az autógyártók, míg legjobban a távközlési szektor teljesít. Az autóiparra ma azért nehezedik különösen nagy nyomás, mert egy mai kínai konferencián a Kínai Autógyártók Szövetségének képviselői aggodalmuknak adtak hangot az iparág idei bővülését illetően, véleményük szerint ugyanis az előrejelzett 8 százalékkal szemben az értékesítések csak 5 százalék körüli növekedést mutathatnak.

A enyhén negatív befektetői hangulat közepette a bankszektor szereplői is jelentősebb csökkenést könyveltek el, a főbb német és francia pénzintézetek 1 százalék fölötti mínuszban tartózkodnak.

Közzétette éves jelentését a Metro, melynek eredményszámai az elemzői konszenzusnak megfelelően alakultak. Az EBIT értéke az előző évi 1,5 milliárd euróról 1,31 milliárd euróra csökkent, a makrogazdasági kilátások romlása következtében a 2012-es évekre sem számol az eredményszámok javulásával a társaság. A Metro részvényárfolyama eddig 1,6 százalékkal került feljebb.

Semlegesről vételre módosította a Merk részvényeire vonatkozó ajánlását a Deutsche Bank, ennek ellenére a társaság részvényárfolyama 0,5 százalék körüli csökkenést mutat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!