Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A társaság folyamatos bővülését jelzi a cég 2017-es árbevétele, ami 17,8 százalékkal, 674 millió euróra emelkedett.

A közgyűlés jóváhagyta a Waberer's nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerint elkészített 2017. évi egyedi éves beszámolóját, amelynek értelmében a cég tavaly 484,055 millió euró mérlegfőösszeggel, adózás után pedig 817,687 ezer euró veszteséggel zárt.

A konszolidált éves jelentést a közgyűlés 681,357 millió eurós mérlegfőösszeggel és 18,390 millió eurós adózott eredménnyel hagyta jóvá.

Lajkó Ferenc a közgyűlést követően, a társaság tervei közül példaként említette a további flottabővítést Magyarországon és Lengyelországban. A jövőbeni akvizíciókról pedig megjegyezte, hogy Csehországban és Szlovákiában látnak komoly lehetőségeket.

Közölte, a társaság egyelőre nem szenved a munkaerőhiánytól, ugyanakkor megjegyezte, hogy a vállalat azonnal tudna 150 kamionsofőrnek állást ajánlani. Lajkó Ferenc szólt arról is, hogy 2018-ban a tavalyi évhez hasonló, jó évet vár.

Az éves rendes közgyűlésen az IFRS szerint elkészített beszámolók mellett a részvényesek felhatalmazást adtak a társaságnak Waberer's törzsrészvények vásárlására a részvényalapú munkavállalói ösztönzési rendszer működtetése érdekében.

A Waberer's International Nyrt. részvényeivel 2017. július 6-án indult el a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén, részvényenként 5100 forintos induló áron, a papírokkal a prémium kategóriában kereskednek. A részvények pénteki záróára 4390 forint volt, az elmúlt egy évben a papírok legmagasabb ára 5199 forint, a legalacsonyabb pedig 4110 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!