Megkapta a PSZÁF engedélyét a Day One Capital első kockázati tőkealapja

Magyarország első angyal-befektetői tőkealapja, a Straub Elek, Simó György, Molnár András és Kákosy Csaba nevével fémjelzett Day One Kockázati Tőkealap I. megkapta a PSZÁF engedélyét.
NAPI, 2011. június 30. csütörtök, 12:08
Fotó:

A Day One Capital alapja a nagyobb kockázati tőkealapokkal szemben a vállalkozás életének legkorábbi szakaszában száll be a cégekbe. Kisebb tőkét (jellemzően 20-80 millió forintot) és a tipikus pénzügyi befektetőknél jóval több munkát fektet be, viszont mindezért nagyobb hasznot vár el, mint a hagyományos kockázati tőkealapok. A Day One Capital olyan működési mechanizmusokat alakít ki a megvásárolt társaságok esetében, melyek segítségével azok elindulhatnak a növekedés útján, kialakulhatnak a cégszerű működés keretei és idővel további külső befektetésre, felvásárlásra válnak alkalmassá.

Straub Elek, a Day One Capital Zrt. elnöke elmondta: "Az alapkezelő környezetében számos olyan befektetési lehetőség, induló vállalat van, amely kiemelkedő innovációs ötlettel, komoly piaci lehetőséget hordozó termékkel, vagy szolgáltatással rendelkezik. Jelenleg is folytatunk tárgyalásokat ilyen potenciális befektetési célpontokkal, így az alap indulásakor azonnal elkezdhetjük a tevékenységünket, az alap kezelését."

A Day One Capital kockázati tőkealapjának befektetési jegyeit az Equilor Befektetési Zrt.-nél lehet majd jegyezni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK