A Shanghai Composite Index 0,56 százalékkal nőtt hétfőn, záróértéke 5485 pont volt, de napközben elérte az 5506 pontot is, először lépve át az 5500 pontos határt. Az index 105,83 százalékkal emelkedett már 2007-ben az elmúlt évi záróárához képest. A bővülést a Sonopec olajtársaság, illetve az ágazatába tartozó más cégek vezették. Szakértők szerint e társaság részben annak köszönheti növekedést, hogy legnagyobb riválisát a PetroChinát hamarosan bevezetik a sanghaji tőzsdére. Az Aluminium Corp. of China és a Zhongjin Gold co. szintén nagy pluszt könyvelhetett el, de az ingatlanszektorba tartozó cégek sem panaszkodhatnak. Mindehhez persze hozzátartozik, hogy megfigyelők többször is figyelmeztettek: Kínában egyre inkább össznépi szerencsejátéknak tekinthető a tőzsdézés, és az árfolyamok száguldása fundamentumokkal nem indokolható.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!