A szabályozott ingatlanbefektetési társaságként (szit) való működés arra kötelezi a társaságot, hogy tárgyévi adózott eredményének legalább 90 százalékát osztalékként fizesse ki a részvényeseknek - idézi az MTI a vezetőt.

A jegyzési időszak július 4-ig tart. A BILK valamennyi értékpapírját a Budapesti Értéktőzsdére (BÉT) viszi, és azok legalább 25, legfeljebb 49 százalékát kínálja jegyzésre a befektetőknek. A részvények értékesítése és az osztalékfizetés is euróban történik.

Waberer György, a BILK alapítója és főrészvényese a sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a nyilvános értékesítési árból 5 százalék kedvezményt kínál a befektetőknek legfeljebb 550 részvény jegyzése esetén. Mint mondta, ezzel az akcióval szeretnék ösztönözni a lakossági befektetőket arra, hogy társtulajdonossá váljanak a társaságban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!