A Budapesti Értéktőzsdén az utóbbi hetek során rendszeresen tízmilliárd forint feletti forgalmat regisztrálhatott a piac, így meglepő volt, hogy hétfőn alig több mint négymilliárd forint értékben születtek a börzén kötések. A gyenge forgalom mellett azonban jól teljesített az irányadó index, hisz míg a tengerentúli és nyugat-európai mutatók kéz a kézben estek, addig a magyar mutató jelentős pluszban zárt. A legnagyobb forgalomnak a Matáv örülhetett, a távközlési papír árfolyama 2,2 százalékkal 807 forintra ugrott. Az OTP-részvény 1,6 százalékkal 2 239 forintra növelte értékét. A Mol szerényebb, mindössze 0,4 százalékos árfolyamerősödést regisztrálhatott, ezzel 5 180 forinton fejezte be a napot. A Richter viszont látványosan száguldott, kurzusa 16 150 forintig szárnyalt fel, ami 2,6 százalékos növekedésnek felelt meg. Szektortársa az Egis papírja szintén hízott, igaz csak 0,6 százalékkal így 7 950 forintról várja a holnapi nyitást. A Borsodchem árfolyama 1,6 százalékkal 11 680 forintra ugrott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!