Bármilyen furcsa felülteljesített a hétfői kereskedésben a BUX-index, miután a vezető európai tőzsdék a záráskor 7 százalékos mínuszban voltak, míg az oroszok közel 20 százalékot estek hétfőn napközben.

A BUX esését ugyanis jelentősen fékezte, hogy a Richter szinte egész nap pluszban volt, és a zárás utolsó fél órájában kitört pánik idején is csupán nulláig tudott behullani. A Richter ugyanis pénteki záró árán 31 750 forinton fejezte be a kereskedést.

Ugyanakkor az OTP alól kihúzták a talajt, miután a bankpapírnál elesett az az 5900 forintos támasz, amely az idén már háromszor megfordította az esést. A nap végén így óriási pánik eladások voltak a bankpapírnál, amelyet a kereskedés vége előtt 10 százaléknál nagyobb esés miatt fel is kellett függeszteni. Ezután sem tért azonban magához a papír, amely 13 milliárd forintos forgalom mellett 11 százalékot esve 5610 forinton fejezte be a kereskedést.

Átlagos teljesítményt nyújtott a Mol, amely 5,7 százalékkal 14 470 forintig csúszott le. Jól szerepelt az MTelekom is, a pánikban általában menekülési útvonalnak használt osztalékpapír árfolyama 2,6 százalékkal 776 forintig csúszott le.

A kisebb papírok közül a másik gyógyszergyár az Egis is viszonylag jól tartotta magát, mivel 12 200 forintos záró ára 1,1 százalékos esést jelentett. Az FHB is viszonylag jól tartotta magát a nagytestvéréhez képest, a papír 3,1 százalékos eséssel 960 forinton fejezte be a kereskedést.
Komoly esést szenvedett el azonban több kisebb papír is, az Állami Nyomda, és az econet több mint 9 százalékot, a Fotex és a Rába pedig közel 8 százalékot esett vissza.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!