Megkezdődött a Postabank könyvvizsgálóinak pere

A Fővárosi Bíróság Gazdasági Kollégiumán zárt ajtók mögött kezdődött meg csütörtökön az a mintegy 100 milliárd forint nagyságrendű kártérítési per, amelyet a magyar állam indított a Postabank 1994-1998 között tevékenykedő három könyvvizsgáló cége - a Deloitte and Touche Könyvvizsgáló és Tanácsadó Kft., az Arthur Andersen Adó- és Vezetési Tanácsadó Kft., valamint a Prudentia Könyvvizsgáló és Tanácsadó Kft. - ellen.
Molnár Csaba, 2001. május 3. csütörtök, 10:30
Fotó:

tárgyalás zárttá nyilvánítását a felperes kérte, ezzel az alperesek is egyetértettek, üzleti és banktitokra hivatkozva - adta hírül az MTI. A Miniszterelnöki Hivatal főosztályvezetője szerint a három könyvvizsgáló cég az állam megítélése szerint tevékenységével hozzájárult ahhoz, hogy a Postabank gazdasági helyzetét nem a valóságnak megfelelően ismerhette meg a befektetői és üzleti világ.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK