Megkönnyebbült az MTelekom

Emelkedéssel zárt pénteken a BUX, de a magyar piac így is alulteljesítőnek számít a nagyobb európai börzék mellett. A Magyar Telekom volt a nap nyertese több mint 5 százalékos plusszal.
MTI-Eco, 2014. október 31. péntek, 18:09

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 173,35 pontos, 1,01 százalékos emelkedéssel, 17 320,32 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 7,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Német Sándor, a Buda-Cash Brókerház kereskedelmi igazgatóhelyettese az MTI-nek elmondta, hogy bár a BUX index is emelkedett a pénteki kereskedésben, de a magyar piac még így is alulteljesítőnek számít a nagyobb európai börzék mellett.

A nap nyertese egyértelműen az 5,26 százalékot erősödő Magyar Telekom volt, amely annak köszönheti az erős pluszt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök reggel bejelentette, ebben a formában nem lehet bevezetni az internetadót - fejtette ki a szakértő.

Német Sándor hozzáfűzte, hogy a többi nagy papír ugyanakkor nem tudta átvenni ezt a jó hangulatot, így azok sokkal kisebb mértékben emelkedtek, a Richter pedig gyakorlatilag stagnált.

A szakértő felhívta a figyelmet arra is, hogy a Mol, a Richter és az OTP jelentősebb ellenállási szinthez érkezett; az OTP-nél például a 4100 forint átlépése után emelkedhet újabb 100 forintot a bankpapír árfolyama.

A Mol 135 forinttal, 1,17 százalékkal 11 700 forintra erősödött, 677,7 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 15 forinttal, 0,37 százalékkal 4065 forintra nőtt, forgalmuk 4,6 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 17 forinttal, 5,26 százalékkal 340 forintra emelkedett, forgalma 1,4 milliárd forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 2 forinttal, 0,05 százalékkal 3753 forintra csökkent, a részvények forgalma 765,2 millió forintot ért el.

A BUMIX 1451,70 ponton zárt pénteken, ez 2,78 pontos, 0,19 százalékos emelkedés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK