Az előző napok gyengülése után heves erősödésbe kezdett a magyar deviza, a dél körül még a 278 forint 5 filléres szinttel küszködő euró árfolyam 275 forint 40 fillérre jött vissza. A dollárral szemben izmosodás ennél is látványosabb volt, a napi csúcsát 189 forinton elérő amerikai fizetőeszköz a koraesti órákra 185 forint 50 fillérre gyengült, a svájci frank egy forinttal gyengült az előző napi záráshoz képest, 182 forint 32 fillérre.


A másodlagos állampapírpiacon hozamcsökkenés induét be, az éven belüli lejáratok esetében 5-10, a három ötéveseknél inkább 15, a hosszabb papíroknál 10 bázisponttal jött lejjebb. Így a rövid lejáratok esetében 6,5-6,7 százalék körüli hozammal lehetett tegnap vásárolni, a hosszabbaknál 7,2-7,5 százalékra csökkent ez a szám.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!