Mai ülésén a SEC 5 biztosa minimális többséggel a shortolás korlátozása mellett döntött. Az intézkedés lényege, hogy megtiltja azon részvények shortolását, amelyek egy napon belül 10 százalékos értékvesztést könyvelnek el - írta a MarketWatch. Mary Schapiro, a SEC elnöke nyilatkozatában elmondta, a határozat a befektetői bizalom helyreállítását és a piaci hatékonyság megteremtését célozza. A SEC tavaly április óta tartó vitájára tett pontot a mai gyűlésén, hiszen sikerült a felfelé kötési kényszer (uptick rule) eltörlése utáni űrt betölteni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!