A DJIA 0,2 százalékos nyereséggel 10 434, az S&P-500 0,1 százalékkal 1116, a Nasdaq Composite pedig 0,05 százalékkal 2307 pontra emelkedett  a csütörtöki kereskedés végére.

A befektetőket a gazdasági fellendülés ütemével szemben kételyeket támasztó makrogazdasági adatok intették óvatosságra: a vártnál kisebb mértékben nőtt a Conference Board amerikai gazdaságkutató intézet májusi összetett konjunktúramutatója, és váratlanul megugrott a munkanélküli segélyt kérők száma is a múlt héten a három hete tartó csökkenés után.

Az indexek napközbeni mélyrepülését mindezek ellenére a philadelphiai Fed negatív meglepetést okozó adata hozta. Az S&P 500 például a hírre 0,8 százalékot esett.

Az amerikai indexeket a kereskedés végéhez közeledve a technológiai papírok valamint a háztartási cikkeket gyártó és forgalmazó cégek illetve az ipari vállalatok rallyja húzta ki a gödörből.


Az Apple 1,7 százalékkal drágult az új iPhone-ját övező optimizmus miatt. A First Solar Inc, a világ legnagyobb vékonyfilmes napelemgyártója 3,9 százalékkal emelkedett miután a Credit Suisse a részvényeit vételre ajánlotta.

A benchmark indexek is magukhoz tértek, miután az euró megközelítette a napi csúcsát a dollárral szemben jelezve a növekvő reményét az európai adósságválság megállításának.

Az S&P 500 a 0,1 százalékos erősödésével a kétszáznapos mozgó átlag felett maradt már harmadik napja. A DJIA 0,2 százalékos emelkedésével pedig 90 pontot dolgozott le a korábbi veszteségéből. Mindkét index csak a kereskedés utolsó perceiben került át a pozitív tartományba.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!