Az euró/forint kurzusa 325,82-ig szúrt fel reggel 8 órakor, ám ezt azonnal egy enyhe korrekció követte, visszalökve az árfolyamot a péntek késő délutáni szintek alá. Délelőtt 9 óra előtt néhány perccel 325,40 forinton jegyezték az eurót, ami alig erősebb árfolyamot jelent, mint a pénteki.

A dollárral szemben hasonló pályát írt le a magyar deviza, a zöldhasú 290,69 forintig szúrt fel, ahonnan a pénteki szintekhez tért vissza az árfolyam, így 290,41 forintnál mozgott a jegyzés.

A svájci frankkal szemben erősödött a forint, az alpesi devizáért 289,40 forintot kértek ekkor, ami 0,2 százalékos erősödésnek felelt meg.

Eközben a dollár enyhe erősödést mutatott az euróval szemben, a devizapár kurzusa 1,1203-nál mozgott, ami nagyjából a pénteki árfolyamszinteknek felel meg.

Az Equilor reggeli hírlevele szerint elemzők úgy vélték, hogy összességében az európai részvénypiacok pozitívan fogadhatják az eredményt, mivel nem született meglepetés, az euroszkeptikus politikai formációk nem értek el átütő sikert. A frakcióalakítási szándékot június 24-ig kell bejelentenie a pártoknak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!