Tovább gyengült tegnap a dollár a nemzetközi devizapiacokon, az amerikai fizetőeszköz délután az 1,60-as szint fölé is benézett az euróval szemben. Ennek hatására a nyersolaj jegyzése megközelítette a 120 dolláros értéket, ami lejtőre küldte a vezető tengerentúli részvényindexeket. A Dow Jones végül 0,82, a Nasdaq 1,29, az S&P-500 pedig 0,88 százalékos mínusszal zárta a napot. A Texas Instruments részvényei közel 5 százalékkal zuhantak azt követően, hogy a félvezetőket gyártó társaság hétfőn a piaci várakozásoktól elmaradó második negyedévi profit-előrejelzést tett közzé. Vele tartottak a DuPont papírjai is, holott a vegyipari óriás a vártnál jobb eredményről számolt be, ráadásul megerősítette idei előrejelzését is. A nyereségét éves szinten közel a negyedével gyarapító, ám gyengülő USA-beli teljesítményről beszámoló McDonald's részvényei viszont a kezdeti mínuszok után visszafogott erősödésbe váltottak, hogy végül enyhe mínusszal zárjanak. A piac mindemellett optimistán várta a Yahoo tőzsdezárás utánra időzített negyedéves számait. A cég végül a várakozásoknál nagyobb forgalomról és profitról számolt be, de a piac ennek ellenére nem veszi biztosra, hogy a Micorosoft emeli a Yahoo-ra tett vételi ajánlatát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!