Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Tovább erősödött a forint péntek délelőtt a bankközi devizapiacon: háromnegyed 10 tájban az euró egysége 251,65, a dolláré 172,10 körül járt. Geszti Pál, az ING Bank üzletkötője a hazai fizetőeszköz erősödését a kamatkülönbözet-játékosok kedvelt devizája, a japán jen euróhoz és dollárhoz mért gyengülésével, az európai és amerikai részvényindexek emelkedésével, illetve a feltörekvő piaci devizákat övező pozitív hangulattal magyarázta. Hozzátette: az euró/forint árfolyam esetében 251,50-nél technikai támaszszint van, annak átszakításával 250,50-ig süllyedhet tovább a jegyzés. A korábban előrejelzettnél is gyengébb, éves összevetésben mindössze 0,9 százalékos bővülést mutató hazai GDP-adat kapcsán a trader elmondta: amíg a feltörekvő piaci hangulat pozitív, nem számítanak a fundamentumok, ám ha fordul a helyzet, a makroszámok is nagyobb súllyal esnek latba, így a forint esetében kialakuló erőteljesebb eladási hullám miatt a hazai deviza régiós társainál nagyobbat eshet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!