Meglepetés az FHB-tól

A gyenge reggeli kezdés után némileg javult a hangulat a pesti tőzsdén, ám a vezető részvények közül eddig egyedül a Richternek sikerült tegnapi záróértéke fölé kapaszkodnia.
NAPI, 2009. szeptember 24. csütörtök, 13:58
Fotó:

A 20500 pontos szint megfogta reggel a BUX esését, az index onnan fölfelé indult, ám láthatólag ahhoz nincs elég lendülete, hogy a pozitív tartományba kapaszkodjon.

A mutató nem sokkal délután két óra előtt tegnapi záróértékénél 0,8 százalékkal alacsonyabban 20688 ponton állt. A vezető részvények közül egyedül a Richter tudott a pozitív tartományba felkapaszkodni, a cég papírjai nemrég 38530 forinton cseréltek gazdát.

A legnagyobb - eddig 8 milliárdos - forgalmat generáló OTP-t 1,2 százalékos mínuszban 5400 forinton jegyezték. A Mol-tulajdonosok ennél is nagyobb, 1,6 százalékos veszteséget kénytelenek lekönyvelni, a Telekom papírok pedig 0,9 százalékkal szerdai áruk alatt forognak.

Az FHB meglepő kitörést produkált, a kisebbik jelzálogbank papírjai különösebb előjel nélkül több mint 6 százalékkal drágultak. Nála jobban csak az eladói nyomás alól felszabadult Freesoft-papírok teljesítenek.
A vesztesek mezőnyét a 4,5 százalékkal leértékelődő Bookline vezeti.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK