Meglepetés: mégis fizet osztalékot a TVK

Mégis fizet osztalékot a TVK, a teljes 6,2 milliárdos eredmény a részvényesekhez kerül - döntött a közgyűlés.
Almás Andor, 2014. április 15. kedd, 12:31
Fotó: Napi.hu

A részvényesek a TVK Nyrt. ma tartott közgyűlésén az igazgatóság javaslatai ellenére a Mol Nyrt. javaslatára a társaság a teljes 6,2 milliárdos tavalyi  eredményét osztalékként kifizeti. Ez részvényenként 255 forintot jelent. A magyar mérlegeket 203,45 milliárd forint mérlegfőösszeggel (az IFRS szerinti konszolidált eredmény már csak 5,6 milliárd forint volt, a mérlegfőösszeg 216,333 milliárd forint) és a beszámolót elfogadták.

A közgyűlésen nem került sor új tisztségviselők megválasztására - a cég még a közgyűlés megelőzően jelentette be, hogy a társaság gazdálkodási és pénzügyi vezető pozícióját Székely Ákos tölti be -, az igazgatóság ezzel kapcsolatban semmilyen javaslatot nem terjesztett be.

A társaság részvényesei elfogadták az igazgatóság felhatalmazását sajátrészvényvásárlásra, 18 hónapra a 90 nappal korábbi időszak átlagárának maximum másfélszeresén. A társaság nincs sajátrészvénye jelenleg. A társaság elfogadta az új Ptk. hatálybélépésével szükségessé vált alapszabálymódosításokat is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK