A Concorde Call híradása szerint a finn mobilcég a várakozások szerint 4,3 százalékos EPS -növekedésről (egy részvényre jutó eredmény) fog beszámolni negyedik negyedéves gyorsjelentésében. Az árbevétel az elemzői konszenzus szerint 9,06 milliárd euróról 9,96 milliárd euróra fog növekedni, ami éves összevetésben 10 százalékos bővülést jelent. Az utóbbi napok hírei alapján a Credit Suisse First Boston elemzői úgy vélik, mobiltelefonok pozitív meglepetést okozhat. A szakértők rámutattak arra is, hogy ezzel párhuzamosan a Nokiának az elmúlt negyedévek során most először sikerült növelnie a piaci részesedését Nyugat-Európában, Észak-Amerikában és Kínában. A CSFB mindezek alapján felülsúlyozásra javasolja a Nokia-papírokat. A finn mobilcéggel ellentétben a svéd Ericsson gyengébb eredményről számolhat be, legalábbis az UBS szerint. A neves bankház elemzői az Ericsson negyedik negyedéves árbevételre és nettó eredményre vonatkozó prognózisát lefelé módosították a nyugat-európai és a kínai piac gyengélkedése miatt. Az UBS ugyanakkor nem rontotta le a 2006-os és 2007-es árbevétel-prognózisát, ám a lemorzsolódó marginok miatt csökkentette az egy részvényre jutó profitra (EPS) vonatkozó becslését. Összességében azonban vételre ajánlják a cég papírjait az UBS szakértői.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!