Az amerikai informatikai óriáscég adózott eredménye 1,68 milliárd dollárra, részvényenként 1,81 dollárra csökkent az egy évvel korábbi 1,75 milliárd dollárról, részvényarányosan 1,85 dollárról.

A szakértők által inkább figyelemmel követett egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredmény 2,45 dollár lett, nagyobb az elemzői várakozások átlagában szerepelt 2,42 dollárnál.

A cég bevétele 5 százalékkal 19,07 milliárd dollárra nőtt.

A biztonsági szolgáltatásokból származó bevétel 65 százalékkal, a felhőalapú szolgáltatásból származó pedig 25 százalékkal nőtt a negyedévben éves összevetésben. (Melyik cégnél dolgoznának leginkább a magyarok?)

Képünk forrása: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!