A cég szerdán azt közölte, hogy adózott eredménye éves összevetésben 48 százalékkal, 2,64 milliárd dollárra, részvényenként 61 centre nőtt.

A befektetők által inkább figyelemmel követett, egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredmény 68 cent lett a tavalyi második negyedévi 42 cent után, jóval meghaladta a szakértői várakozások átlagában szerepelt 55 centet.

A nettó működési bevétel éves összevetésben 42 százalékkal, 10,13 milliárd dollárra nőtt. Szakértők szerényebb, 9,25 milliárd dolláros bevételre számítottak. A negyedéves organikus (vállalati akvizíciós hatásaitól megtisztított) bevétel 37 százalékkal nőtt.

A Coca-Cola szerdán javította idei eredményvárakozását, most azzal számol, hogy az egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredménye 12-15 százalékkal nő a tavalyi 1,95 dollárról az eddig becsült "magas egyszámjegyű és alacsony kétszámjegyű" szinthez képest. A FactSet által megkérdezett elemzők arra számítanak, hogy idén 11,9 százalékkal, 2,18 dollárra nő a Coca-Cola egyszeri tételek nélküli részvényenkénti nyeresége.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!