Meglepően jól bírta az új görög választások kiírásának bejelentése nyomán kialakult piaci nyomást a forint - kommentálta a délutáni eseményeket Karsai Péter, a Commerzbank üzletkötője. Hozzátette: azonnali reakcióként az euró ugyan 293,70-ig szaladt fel, ám délután öt óra előtt már újra 293-nál járt.

A régiós devizák között a prímet a gyengülésben a kedvezőtlen cseh GDP-adattal összefüggésben a korona vitte, de a zloty 0,7 százalékot közelítő vesztesége is meghaladta a forintét.

Az, hogy a görög események nyomán 1,2772-ig esett az euró/dollár, 229,90-ig hajtotta fel az amerikai deviza jegyzését, ami később 229,10-re korrigált. Miután a pletykák szerint a svájci jegybank nem csak lefelé védi az 1,20-as euró/frank árfolyamot, de érdemben gyengülni sem engedi a devizát, a frank forintjegyzése továbbra is együtt mozog az euróéval. Kedden 244,50-ig szaladt fel a frank forintárfolyama, majd 244 alá tért vissza.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!