Baráth Tibor, az Erste Befektetési Zrt. vezető üzletkötője szerint egyértelműen pozitív hangulat volt a tőzsdéken, Európában - egy kis hullámmozgást leszámítva - már a nap elejétől kezdve, de a nap végére a BUX is enyhe pluszba fordult. Az európai börzéken olyan cégek részvényeinek az ára is emelkedik, amelyekről rosszabb hírek jöttek, így például a Commerzbanké vagy a Deutche Banké. A vezető üzletkötő szerint teljes az optimizmus, aminek nem volt konkrét kiváltó oka - írta az MTI.

A magyar piacon a legnagyobb forgalmú papír - 4,2 milliárd forinttal - a Richter volt, megelőzve az OTP-t. A Mol árfolyama meglepetésre csökkent, míg a kinti olajipari cégek - OMW, Shell - esetében napon belül volt egy pozitív fordulat, ez a magyar cég piacán nem következett be.

A devizapiacon a dollár tovább erősödött az euróval szemben, a BÉT zárása előtt 1,09 közelében volt az euró/dollár árfolyam, miközben a forint tovább gyengült, délután öt óra előtt napon belüli mélyponton, 338,55 forinton jegyezték az euróval szemben. Az üzletkötő megjegyezte, egyre többen vélik úgy, hogy az MNB likviditásszűkítő lépései a devizaswap-tendereken keresztül már kevésnek minősülnek ahhoz, hogy a piac higgyen a jegybanknak, komolyabb lépésekre van szükség.

A Mol 34 forinttal, 1,29 százalékkal 2600 forintra gyengült, 1,8 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények 170 forinttal, 1,16 százalékkal 14 820 forintra erősödtek, forgalmuk 3,9 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,22 százalékkal 453 forintra nőtt, forgalma 263,1 millió forint volt.

A Richter-papírok ára 15 forinttal, 0,22 százalékkal 6870 forintra esett, forgalmuk 4,2 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!