A Synergon Csoport 2010 első negyedévében 3,8 milliárd forint árbevételt ért el, ami 6 százalékkal elmarad a 2009-es év első negyedévi eredményétől. Ugyanakkor a pénzügyi veszteségek jelentős csökkenése miatt a társaság első negyedévi profitja 44,4 milliárd forint lett, ami 15 százalékkal magasabb a bázis időszaknál.

Lazarovits Márk, a társaság vezérigazgatója a gyorsjelentésben is kiemelte, hogy a gazdasági válság hatására kialakult kedvezőtlen üzleti környezetben az első negyedéves teljesítményük elmaradt előzetes várakozásaiktól. Ugyanakkor a vezérigazgató szerint a szigorú és hatékony költségstratégiájuknak köszönhetően a tavalyi évhez képest gyengébb árbevételüket működési költségek csökkentésével sikerült ellensúlyozni.

A fedezet csökkenését azonban nagyrészt kompenzálták a működési költségek szintjén keletkezett megtakarítások. A vezérigazgató itt arra utalhatott, hogy a működési költségeket 22 százalékkal sikerült 1,1 milliárd forintra csökkenteni. Ez mintegy 330 millió forintos megtakarítást jelentett, ami viszont elúszott a kiesett árbevételel, illetve a közel 200 millió forinttal, azaz 8 százalékkal növekvő értékesítési költségek miatt. Így az üzemi eredmény közel 100 millió forinttal, azaz 54 százalékkal esett vissza. Mivel azonban a pénzügyi műveletek veszteségét sikerült 120 millióról 29 millió forintra csökkenteni, így az adózott eredmény a kicsit magasabb adófizetés ellenére is növekedni tudott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!